Diverse exclusieve voordelen via klikopvoordeel.nl
terug donderdag, 14 jan 2010 - 6:00

Trigion neemt CSU Security over

UDEN - Trigion Beveiliging, onderdeel van Facilicom Services Group uit Schiedam, zal onder voorbehoud van goedkeuring door ondermeer de NMa en de ondernemingsraden, de beveiligingsdivisie van CSU overnemen. CSU Security Services is landelijk actief met in totaal ruim 900 medewerkers. De omzet van bijna 40 miljoen euro is goed voor een 4e plaats op de Nederlandse beveiligingsmarkt. Trigion was al de grootste speler met ruim 7500 medewerkers en een jaaromzet van 330 miljoen euro.

Csu-nieuw-foto1
CSU Security wordt overgenomen door Trigion

CSU concentreert zich nog meer op haar kernactiviteit schoonmaak waarmee het van origine Brabantse familiebedrijf groot werd. Voor Facilicom Services Group, zelf nog steeds een familiebedrijf, passen de activiteiten van CSU Security Services heel goed. Algemeen directeur van Trigion Geert van de Laar is verheugd over de voorgenomen overname: “Het is in de markt bekend dat we structureel op zoek zijn naar overnamekandidaten die waarde kunnen toevoegen aan onze portefeuille en passen bij onze bedrijfscultuur. Dat is bij CSU Security Services volledig het geval. Zowel de medewerkers als de opdrachtgevers passen naadloos in onze organisatie. En dat biedt volop perspectief om intern en bij klanten synergievoordelen te realiseren.”
Volgens Van de Laar zullen weinig mensen van CSU hun baan kwijtraken. "Van de 900 medewerkers zijn er 850 werkzaam in de beveiliging. Die nemen we allemaal over. De rest is kantoor- en ondersteunend personeel. Zij worden ondergebracht bij onze vestigingen. De dichtstbijzijnde bij Uden is Eindhoven. Een enkeling zal in Schiedam op het hoofdkantoor worden geplaatst. Daar zal natuurlijk niet iedereen blij van worden, realiseren we ons. Ik verwacht dat slechts tien mensen hun baan zullen kwijtraken."
Frie van Hulten, directievoorzitter van CSU: ”We hebben een strategische heroriëntatie gedaan naar onze toekomstige concurrentiepositie. CSU focust zich als specialist op de verdere uitbouw van zijn schoonmaakactiviteiten en hulp bij het huishouden via het snel groeiende bedrijfsonderdeel Tzorg. Voor CSU Security Services was de conclusie dat het verschil in schaalgrootte met de top van de markt op termijn te groot is. Daarom hebben we bewust gekozen om de beveiligingsactiviteiten af te stoten. Zowel voor opdrachtgevers als voor onze medewerkers geeft dat de beste garantie voor continuïteit. Dat geldt des te meer met Facilicom - een stabiele, gerenommeerde organisatie in Nederland - als overnemende partij.”
Zodra Facilicom Services Group definitief groen licht ontvangt voor de overname, wil het bedrijf nog dit voorjaar starten met het samenvoegen en volledig integreren van de beveiligingsactiviteiten in de Trigion organisatie. De overname is in dat geval effectief met terugwerkende kracht per 1 januari 2010.
Laatste reacties op dit bericht via het forum:
Geplaatst op 14 jan 2010 13:20 door loemya50
nieuwe heren nieuwe wetten
Er is 1 reactie op dit bericht.
Auteur: Stephan van Berkel 
Redactie: VeghelNWS-code: 1-19213-2 
Categorie: Zakelijk 
Aangemaakt: 2010-01-13 16:26:22 
Laatste wijziging: 2010-01-14 11:40:22 
Gewijzigd door: Stephan van Berkel