Diverse exclusieve voordelen via klikopvoordeel.nl
terug woensdag, 16 mei 2012 - 16:45

Raad van State doet positieve uitspraak over Centrumplan Sint-Michielsgestel

SINT-MICHIELSGESTEL - De Raad van State heeft zich positief uitgesproken over het bestemmingsplan ‘Centrum 2010 Sint-Michielsgestel’. Het college van B&W is hier erg blij mee. Wethouder Van Roosmalen: “Na een lange periode komt er nu eindelijk duidelijkheid over de toekomst van het centrum van Sint-Michielsgestel en ik ben enorm blij dat we nu kunnen gaan bouwen.”

Procedures in de ruimtelijke ontwikkeling vragen om een lange adem. Deze lange adem is voor college, gemeenteraad en burgers succesvol geweest. In een democratisch bestel en in procedureland is het helaas mogelijk dat een minderheid de uitvoering van een plan lang kan tegenhouden. De gemeente heeft tot het uiterste geprobeerd om er met de partijen uit te komen. Wethouder Van Roosmalen: “Het is wrang dat dit ons niet gelukt is. Nu de uitspraak er is kunnen we eindelijk overgaan tot het invullen van een gebied, waarvoor de gemeenteraad in februari 2010 het plan unaniem heeft vastgesteld. Een wens gaat eindelijk in vervulling.”

Ook voor inwoners en ondernemers van Sint-Michielsgestel geldt dat er een wens in vervulling gaat. Niet alleen in economische zin (ondernemers die naar het centrum willen), maar ook voor inwoners die graag in het centrum willen wonen. Daarnaast zal het gezicht van het centrum met als middelpunt de gerestaureerde oude toren op het Petrus Dondersplein veranderen. Het wordt een centrum dat representatief is voor het dorp Sint-Michielsgestel.

Het centrum heeft nu geen echte centrumfunctie en weinig uitstraling van een centrum als gebied. In het bijzonder in de avonden en in de weekenden is er niets te beleven in het centrum. Er is voor niemand een reden om op die momenten naar het dorpscentrum te gaan. “Dat moet anders!” stelt wethouder Van Roosmalen. “Als het centrum zoals in het plan aangegeven over enkele jaren is uitgevoerd, dan is het een gebied waar wonen, winkelen, eten en drinken en verblijven elkaar treffen. Het moet een bruisend en vitaal centrum worden met respect voor de omgeving. Als gemeente zijn wij enorm blij dat de schop nu eindelijk de grond in kan!”

Auteur: Gerben van den Broek 
Redactie: UdenNWS-code: 0-1376-2 
Categorie: Persbericht 
Aangemaakt: 2012-05-16 16:47:11 
Laatste wijziging: 2012-05-16 16:47:24 
Gewijzigd door: Gerben van den Broek