Diverse exclusieve voordelen via klikopvoordeel.nl
terug maandag, 7 mei 2012 - 14:31

ICT-academie Avans sluit convenant met overheid en bedrijven

BREDA - De gemeente Breda, Ericsson, PharmaPartners, Valori en InfoSupport gaan een nauwe samenwerking aan met de ICT-academie van Avans Hogeschool. Het uitwisselen van kennis en ervaringen vormt het belangrijkste doel van het besluit om structureel inhoud te geven aan het samenwerkingsverband.

Met de samenwerking streven de betrokken partijen naar een vruchtbare samenwerking door zo gestructureerd mogelijk het onderwijs (ontwikkeling, uitvoering en innovatie) en de bedrijfs- en overheidsvragen op elkaar af te stemmen. Een nauwe samenwerking met de gemeente Breda, PharmaPartners, Valori en InfoSupport ziet de Academie voor ICT en Business van Avans Hogeschool als een goede basis voor de voortgang van het continue verbeteringsproces.

Invulling
De bijdrage van de partijen zorgt onder andere voor de borging van de kwaliteit van onderwijs en leeromgevingen. Deelname in adviesraden, het mede-ontwikkelen en verzorgen van onderwijs, het geven van gastcolleges en actieve bemiddeling bij stageplaatsen voor zowel studenten als docenten zijn enkele voorbeelden van de wijze waarop de samenwerking invulling krijgt. Daarnaast kunnen de betrokken partijen een rol vervullen in het kritisch beoordelen van het onderwijsprogramma of het (mede-) beoordelen van studenten.

Tekort aan technische studenten
Voor de partijen betekent het partnership bovendien dat zij de kans krijgen om in een vroeg stadium contacten te leggen en te onderhouden met potentiële medewerkers. Er dreigt een tekort aan technisch geschoold personeel waaronder ICT-medewerkers. Zij nemen zo een bevoorrechte positie in bij de plaatsing van studenten die op zoek zijn naar een stage-, afstudeer- of duale plaats. Een actieve bijdrage aan de open dagen van de hogeschool is een ander moment om in een vroeg stadium het bedrijf op de kaart te zetten bij technisch geschoolde studenten.
Auteur: Gerben van den Broek 
Redactie: UdenNWS-code: 0-1973-2 
Categorie: Persbericht 
Aangemaakt: 2012-05-07 14:34:46 
Laatste wijziging: 2012-05-07 14:35:54 
Gewijzigd door: Gerben van den Broek