Diverse exclusieve voordelen via klikopvoordeel.nl
terug maandag, 7 mei 2012 - 12:10

Presentatie nieuwe elektrische raceauto van TU/e-team

EINDHOVEN - Het studententeam URE van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) presenteert donderdag 10 mei de nieuwe 100%-elektrische formuleraceauto URE07.

University Racing Eindhoven (URE) gaat met deze spiksplinternieuwe raceauto deelnemen aan de Formula Student competitie op Europese circuits. De URE07 is ontwikkeld door TU/e-studenten en wordt gepresenteerd op de AutomotiveCampusNL in Helmond. Het team bestaat uit vijftig studenten van verschillende faculteiten van de TU/e. Ieder jaar opnieuw ontwerpt, bouwt, promoot, test en racet het team een nieuwe auto om deel te nemen aan de Formula Student competitie.

Formula Student competitie
Formula Student is de grootste internationale ontwerpcompetitie waarin alle aspecten van automotive engineering samenkomen. De teams worden geacht zowel het ontwerp, de productie, marketing, financiën, testwerk en het uiteindelijke racen geheel zelf te verzorgen. De competitie telt zo’n vijfhonderd internationale teams en bestaat uit officiële evenementen op roemruchte circuits als Silverstone en Hockenheim.

Elektrische klasse
Het TU/e-team neemt met de nieuwe URE07 deel aan de elektrische klasse binnen Formula Student in Duitsland/Hockenheimring en Oostenrijk/Wachauring. Ook op Silverstone is de TU/e met de URE07 van de partij, daar komen de diverse klassen tegen elkaar uit. Doel van de studenten is om met de URE07 een toppositie te bereiken in één of meerdere races in de Formula Student competitie.

Voor meer informatie: www.universityracing.nlAuteur: Gerben van den Broek 
Redactie: UdenNWS-code: 0-1018-2 
Categorie: Persbericht 
Aangemaakt: 2012-05-07 12:12:27 
Laatste wijziging: 2012-05-07 12:12:27 
Gewijzigd door: Gerben van den Broek