Diverse exclusieve voordelen via klikopvoordeel.nl
terug vrijdag, 24 sep 2010 - 10:15

Tini Voogd - De gemeente : platform voor de gemeenschap

Tini Voogd is onder meer voorzitter van de Waalwijkse Ondernemers Federatie (WOF)

Waalwijk---tiny-voogd
Tini Voogd

De gemeente is de eerste overheid waar we dagelijks mee te maken hebben. De burger wenst een krachtige gemeente die met ze meedenkt, de goede dingen goed doet en de verbinding maakt met en tussen de verschillende partners in de gemeente. Een overheid die de regie pakt!

Burgers en bedrijven horen centraal te staan in de dienstverlening van gemeenten.
In 2011 en de jaren daarna – wanneer de economie zich steeds verder herstelt – zijn forse ombuigingen nodig om de gemeente financiën weer in het gareel te krijgen, aldus de Trendnota Arbeidszaken.
Gemeenten krijgen juist dan met forse bezuinigingen te maken. Ook het nieuwe kabinet zal fundamentele keuzes maken om de overheidsfinanciën weer op orde te brengen. Zwaar weer is zeker op komst en de gemeente zal daarop, in een vroeg stadium, met visie moeten anticiperen. De economie trekt al weer enigszins aan en er zal de nodige concurrentie ontstaan op de arbeidsmarkt. De vraag naar personeel neemt toe en de goede mensen zijn zo maar weg!

Gemeenten zullen met name worden uitgedaagd om efficiënter te werken. Hoe de bezuinigingen hun personele bezetting zullen raken is onder andere afhankelijk van keuzes die gemeenten maken. Geen oplossingen voor korte termijn politiek maar keuzes met visie.

Volgens het CBS krimpt de beroepsbevolking vanaf 2010. In de periode tot 2016 komen er ongeveer 600.000 nieuwe banen bij en 2,6 miljoen banen komen vrij als gevolg van pensionering en arbeidsongeschiktheid. De vraag neemt dan behoorlijk toe, het is dus zaak de deur op slot te houden en talenten te behouden.
De gemeente nodig als regisseur voor een gezonde en aanvaardbare samenleving.
Auteur: Tjanne Hartman 
Redactie: BedrijvigNWS-code: 0-9616-2 
Categorie: Columns 
Aangemaakt: 2010-09-24 10:21:30 
Laatste wijziging: 2010-09-24 10:21:30 
Gewijzigd door: Tjanne Hartman