Diverse exclusieve voordelen via klikopvoordeel.nl
terug vrijdag, 9 jul 2010 - 12:12

Cees Meeuwis - Kracht in de stad ondersteunen

Cees Meeuwis is wethouder Werk en Ondernemen van de gemeente Breda. Hij schreef zijn eerste column in de nieuwe editie van Bedrijvig Breda.

Vrijdag 9 april was mijn eerste werkdag als wethouder ‘Werk en Ondernemen’. Ik vind het een uitdaging om deze functie in mijn stad te mogen vervullen. Inmiddels heb ik velen van u ontmoet tijdens onze bedrijvenontvangst of één van de vele evenementen. Evenementen zijn bij uitstek geschikt om te netwerken, maar zijn ook een belangrijk instrument in de citymarketing. Je moet je onderscheiden in de stad. Dat trekt bedrijven, bezoekers en werkgelegenheid aan.
De economie is van vitaal belang en een krachtige motor van de stad om welzijn en welvaart op peil te houden. Daarom maken we in de detailhandelsnota heel bewust de keuze dat de binnenstad het hoofdwinkelcentrum is en blijft. De meerwaarde zit hem in in een goed en gevarieerd aanbod en een bijzondere uitstraling, maar ook in meer mogelijkheden voor winkelen op zondag. Dit is belangrijk voor de dynamiek in de stad. We hebben niet voor niets de titel ‘Beste Binnenstad’ gekregen.

In dit nieuwe beleid creëren we ook mogelijkheden voor een megasupermarkt op de Stadionlocatie. Inmiddels is het contract hiervoor ondertekend. Daarbij wil ik wel benadrukken dat we, naast deze ontwikkeling, ook grote waarde hechten aan de winkel in de wijk en zorg hebben voor de leefbaarheid en het aanbod dichtbij de consument. De lokale overheid is er in mijn ogen om daar waar nodig voorzieningen te scheppen om de individuele kracht en de kracht van het sociaal netwerk in Breda te ondersteunen. Daarom is het nodig om met alle partijen, ondernemers en onderwijsinstellingen, de samenwerking op te zoeken en allianties aan te gaan om de stad te versterken. Daar wil ik me graag de komende vier jaar voor inzetten.
Auteur: Tjanne Hartman 
Redactie: BedrijvigNWS-code: 0-6748-2 
Categorie: Columns 
Aangemaakt: 2010-07-09 12:17:12 
Laatste wijziging: 2010-07-09 12:17:12 
Gewijzigd door: Tjanne Hartman